Vols ser Directiva?

Dóna’t a conèixer entre aquelles empreses que volen incorporar les directives més competents

img conselleres

La Cambra de Comerç de Barcelona a través de l’Observatori Dona, Empresa i Economia ha tirat endavant aquesta iniciativa amb l’objectiu de captar aquelles dones que vulguin ocupar càrrecs directius i, alhora, oferir a les organitzacions l’oportunitat d’integrar als seus equips les professionals més competents.

Amb aquest servei entrareu a formar part d’una base de dades que posarem a disposició de totes les organitzacions que vulguin incorporar una directiva en els seus òrgans de govern. També tindreu l’oportunitat d’obtenir el vostre perfil professional i el vostre CV per competències, una eina que us serà molt útil per assolir els objectius del vostre projecte professional.

La directora o CEO1, en sentit ampli, té com a missió dirigir i/o gestionar una organització o una determinada activitat o àrea operativa. Per tant, en funció del lloc que ocupi assumirà diferents responsabilitats i exercirà diferents funcions. En aquest sentit, trobem diferents nivells de direcció, que van des del nivell màxim, exercint la màxima autoritat de la gestió i direcció administrativa d’una organització, fins aquells nivells inferiors que assumeixen la responsabilitat d’una determinada àrea operativa o funcional.

Conseqüentment, l’abast de les funcions de la Directiva determinarà el tipus i nivell de competències requerides i, per tant, del conjunt integrat de coneixements, habilitats, aptituds i actituds necessaris per l’òptim acompliment de la seva activitat.

La metodologia proposada en el procés de captació de dones directives a formar part d’aquesta base de dades, pretén cercar el màxim encaix entre el capital competencial de les candidates i els requeriments competencials del Perfil d’una Directiva òptim o de referència.

El Perfil Directiu que considerem més òptim ha estat elaborat prenent com a referència els resultats de l’estudi promogut per la Cambra de Comerç de Barcelona, El Perfil professional d’una Consellera, així com d’altres treballs realitzats en aquest àmbit2, fonamentats en base al Model competencial ISFOL

Per fer-ho possible, el procés que us proposem consisteix, principalment, en identificar i reflectir el propi capital competencial, prenent com a referència el Perfil Directiva de referència.

—————————-

1 El Chief Executive Officer (CEO) és una expressió emprada, principalment, en països anglosaxons per designar a la persona que té el major nivell de responsabilitat d’una organització. Aquesta expressió ha començat a generalitzar-se en empreses  de base tecnològica arreu del món, és el cas d’ Espanya.

2 Zaragoza, M; Colomé, M (2012) Competències Directives. Barcelona: UOC Business School.